…ko sanje postanejo resničnost…

V nemškem mestu Bochum pa je od srede, 24.9.2014, pa do nedelje, 28.9.2014, potekalo Svetovno prvenstvo v hip hop, break dance in electric boogie. Na tekmovanje so odpotovali tudi plesalci Plesnega studia Novo mesto, in sicer pionirska, članska in članska2 formacija. Na svetovno prvenstvo se uvrstijo samo prve tri formacije, ter prvih pet parov in solistov iz državnega tekmovanja, zato je konkurenca na svetovnem prvenstvu izredno močna.

Prvi dan tekmovanja je plesala pionirska velika formacija Let’s Go Kids in v konkurenci 19. formacij zasedla 6.mesto. Naslednji dan pa so plesalci že osvojili prvo odličje. Izmed 26. malih pionirskih skupin, je naša mala pionirska skupina Game over dosegla 3. mesto v koreografiji Robija Grmeka.

V petek so svoje plesno znanje pokazale naše hip hop mame. Tudi v tej kategorije ne gre podcenjevati konkurence, saj je na tekmovanje prišlo 10 skupin s celega sveta. Vendar naše »Dangerous mame« se ne dajo kar tako. Z odlično koreografijo njihovega trenerja Robija Grmeka, so postale svetovne podprvakinje, kar je do zdaj tudi njihov najboljši rezultat svetovnih tekmovanj.

Na prvenstvu pa niso tekmovale zgolj skupine, temveč tudi pari in solisti. Naš klub je zastopal pionirski par Lana Livk & Patrick Tisovec, ki je, izmed 49. parov, dosegel 29. mesto.

Največja in najprestižnejša plesna kategorija pa so člani. Konkurenca med članskimi skupinami je močna in velikokrat o končni uvrstitvi odločajo malenkosti. Zadnji dan tekmovanja smo stiskali pesti za čim boljši rezultat članske male skupine »SoFly«, ki je pristala na 15. mestu. Naša velika članska formacija »SoFly« je že v soboto plesala za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja, kar ji je tudi uspelo. V nedeljo pa so naši člani in njihov trener Žiga Sotlar znova dokazali, da so nepremagljivi in si, poleg naslova državnih in evropskih, priplesali tudi naziv svetovnih prvakov.

S svetovnega prvenstva se torej vračamo z bronom, srebrom in zlatom, ponosni, da imamo v našem klubu toliko izvrstnih plesalcev in odličnih trenerjev, ki so zaslužni, da je sezona 2014 več kot uspešno zaključena. Tovrstni uspehi so naša motivacija za naprej, kajti pričenja se nova sezona, novi izzivi in nove priložnosti, ko bomo lahko odplesali naše sanje. Čestitke vsem plesalcem in trenerjema