V teh dneh so se plesalci Plesnega studia Novo mesto odpravili v mesto Kielce na Poljskem, kjer je v času od 10.-13.6.2015 potekalo Evropsko prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih.

Ekipa dolenskih plesalcev je nastopila v različnih kategorijah, ter znova dosegla odlične uvrstitve.
Prvi dan tekmovanja so nastopili najmlajši plesalci in z veliko pionirsko formacijo “Little dance beasts”  dosegli 5. mesto. Ravno tako sta prvi dan plesali mladinki Zala & Neža ter v konkurenci 90. mladinskih parov pristali na odličnem 17. mestu.

Drugi dan tekmovanja so svoje plesno znanje pokazali plesalci mladinske velike formacije “Can’t stop”, ki so priplesali v finale, ter dosegli 6. mesto, ter pionirska mala formacija “New Girls” tudi 6. mesto.
Plesalci male formacije članov2 “Jagodni izbor”, pa so poskrbeli za prvo medaljo, saj so osvojili 2.mesto in postali evropski podprvaki.

Plesala sta tudi naša pionirska para in sicer, Lana & Neja sta dosegli 18. mesto, Jakob & Tilen pa 21. mesto.

V petkovem delu tekmovanja so nastopili lanskoletni evropski prvaki “SoFly” in tudi letos dokazali, da so najboljši med najboljšimi, ubranili svoj naslov evropskih prvakov in se vrnili v Novo mesto z novo zlato medaljo.

Zadnji tekmovalni dan so otvorile mladinske in članske male formacije, zaključile pa velike formacije članov2 (hip hop “mame”).
Naša mala članska formacija “SoFly” je osvojila 14. mesto, mala mladinska formacija “BOOM” pa 7.mesto.
Na plesnem podu smo imeli tudi edinega solista, in sicer v kategoriji electric boogie. Jernej Kozan je tako v konkurenci 50. solistov dosegel odlično 19. mesto.
Ob koncu pa so se pomerile še velike formacije članov2, kjer je vsako leto hujša konkurenca. So naše “mame” v formaciji “For real” pristale na 6. mestu.

Izjemno smo ponosni na vse rezultate naših plesalcev, kot tudi na rezultate ostalih slovenskih ekip, saj smo na tekmovanju kar nekajkrat poslušali našo himno. Hvala tudi našim sponzorjem-donatorjem: MO Novo mesto, Krka d.d. NM, Seevil Otroška oblačila in Simobil Novo mesto.

Naj vas povabimo, da si tudi vi ogledate vse tekmovalne in ostale plesne točke, in sicer na Poletni produkciji Plesnega studia Novo mesto, ki bo v sredo, 17.6.2015, ob 18.00, v ŠD Leona Štuklja. Nas sicer že kmalu čaka še Državno prvenstvo 2015, potem pa seveda zaslužene počitnice :).

Plesni studio Novo mesto