Tečaji družabnih plesov (vseh oblik) so namenjeni posameznikom in parom, ki bi si želeli naučiti plesati, izpopolniti ali na hitro obnoviti plesno znanje. Ples je odlična rekreacija za vse ljudi vseh starostnih obdobij. Ker pa so tovrstna srečanja predvsem zabavna, vam obljubljamo obilico zabave.

DRUŽABNI PLESI:

Družabne plese tvorijo standardni plesi (angleški valček, dunajski valček, tango, slow fox in foxtrot (quickstep)), latinsko-ameriški plesi (samba, rumba, cha cha cha) in swing plesi (jive, salsa, tehno swing…). Podlaga vsem plesnim tečajem družabnega plesa je svetovni plesni program. Tečaje ob nedeljah (1 in 3 stopnjo) vodita v paru Mateja Kulovec in Dejan Janc. Ob torkih (2. in 5. stopnjo) vodita v paru Urška Derganc in Rado Trifković. Ob sredah (3. in 4. stopnjo) plesni tečaj vodita Erika Medle Semec in Rado Trifković. :)

1. začetni tečaj je namenjena vsem začetnikom, ki bi se radi naučili plesati. Na prvi stopnji se naučimo osnovne elemente, katere povežemo v koreografije, s katerimi lahko že odplešemo na vsaki plesni prireditvi. Poleg tega se naučimo plesnega bontona in pravilnega plesanja po glasbi.

2. nadaljevalni tečaj je namenjena vsem začetnikom, ki so že končali začetni tečaj in bi radi utrdili naučeno znanje, seveda bomo dodali kakšno novo sliko… novo povezavo, da nam bo naučeno steklo kot po maslu.

3. nadaljevalni tečaj 2 je namenjena vsem, ki so že opravili začetni in nadaljevalni tečaj ali imajo predhodno plesno znanje. V nadaljevalnem tečaju 2 se učimo nove elemente, ki jih dodajajmo v že znane koreografije. Na tej stopnji je tudi večji poudarek na tehnični izvedbi elementov.

4. nadaljevalni tečaj 3 je nadgradnja nadaljevalnega tečaja 2. Namenjena je vsem, ki imajo že bogate plesne izkušnje. Naučimo se novih in malce težjih elementov in koreografij, večji poudarek je tudi na tehnični izvedbi. Pari na tej stopnji so zmožni povezovati različne elemente med seboj.

5. poklicani” je nadgradnja predhodnih stopenj in je namenjena vsem, ki bi želeli nekaj več od plesa na rekreativnem nivoju. Spoznavali bomo tehnike plesa, ki vam bodo omogočale enostavnejše in bolj učinkovitejše plesanje. Ta stopnja je namenjena izkušenim plesnim parom.

S plesnimi vajami pričnemo prvi teden v SEPTEMBRU, v torek 5.9.2023 po URNIKU!!! :) pred prihodom nujno izpolni SPLETNO PRIJAVNICO, ki jo najdeš pod zavihkom URNIKI / izbrani tečaj …

S tečaji pričnemo prvi teden v septembru: sredo 6.9.23 ob 20.00 uri ali nedelja 10.9.2023 ob 18.00 uri!!! Na URNIKU preverite kdaj so vaje…imate na voljo dva različna termina začetnega tečaja ;) spletno prijavnico za izbrani tečaj najdete pod zavihkom URNIKI ; DRUŽABNI in športni plesi in izberete izbrani tečaj…

***Za izvedbo tečaja mora biti prijavljenih vsaj sedem parov. V primeru manjšega števila prijav bomo pogoje izvedbe dogovorili naknadno na prvi vaji.

OBVESTILO: Z NOVIM CIKLUSOM PRIČNEMO ⤵ (vsak cikel obsega 8 vaj po 90 min)

 • NEDELJE: lokacija PSNM
 • (1. ciklus družabnih plesov, prva vaja v NEDELJO 10.9.23 po urniku!)
 • TOREK: lokacija PSNM
 • (1. ciklus družabnih plesov, prva vaja v TOREK 5.9.23 po urniku!)
 • (2. ciklus družabnih plesov, prva vaja v TOREK 7.11.23 po urniku!)
 • (3. ciklus družabnih plesov, prva vaja v TOREK 16.1.24 po urniku!)
 • (4. ciklus družabnih plesov, prva vaja v TOREK 19.3.24 po urniku!)
 • SREDA: lokacija PSNM
 • (1. ciklus družabnih plesov, prva vaja v SREDO 6.9.23 po urniku!)
 • (2. ciklus družabnih plesov, prva vaja v SREDO 8.11.23 po urniku!)
 • (3. ciklus družabnih plesov, prva vaja v SREDO 17.1.24 po urniku!)
 • (4. ciklus družabnih plesov, prva vaja v SREDO 20.3.24 po urniku!)
 • ČETRTEK: lokacija PSNM
 • (1. ciklus družabnih plesov, prva vaja v /// po urniku!)
 • (2. ciklus družabnih plesov, prva vaja v 9.11.23 po urniku!)
 • (3. ciklus družabnih plesov, prva vaja v /// po urniku!)

Program DRUŽABNIH PLESOV izvajamo tudi v več krajih na Dolenjskem in v Beli krajini.

 • ČRNOMELJ 1. ciklus, prva vaja bo v torek 4.10.22, Lokacija: (gasilski dom Črnomelj), ob 17.00 uri Začetni tečaj, ob 18.30 uri Nadaljevalni tečaj in ob 20.00 uri Nadaljevalni tečaj 2.
 • ČRNOMELJ 2. ciklus, prva vaja bo v PONEDELJEK 9.1.23, Lokacija: (SŠ Črnomelj), ob 19.45 uri Začetni tečaj, ob 18.15 uri Nadaljevalni tečaj
 • ČRNOMELJ 3. ciklus, prva vaja bo v torek 7.3.23, Lokacija: (SŠ Črnomelj), ob 19.00 uri Začetni tečaj, ob 17.30 uri Nadaljevalni tečaj.

(lahko pa tudi predlagate, kje bi še želeli plesati in pridemo :)) Za več informacij pokličite.

PLESNI VEČERI v sezoni 2022/23 (plesni večeri oz. plesni zaključki sovpadajo ob zaključku sklopa plesnih tečajev in so odlična priložnost da zaplešete in utrdite vaše plesno znanje) ⤵

 • 1. ples 16.9.2023 (Gostišče Loka)
 • 2. ples 20.10.2023 (Galaksija Trebnje)
 • 3. ples 11.11.2023 (Martinov ples na Loki)
 • 4. ples 12.1.2024
 • 5. ples 2.2.2024
 • 6. ples 8.3.2024

Individualne ure:

Namenjene so posameznikom ali parom in njihovim plesnim željam. Če želite dopolniti svoje plesno znanje z novimi elementi, izboljšati plesno tehniko ali se pripraviti na vaš dogodek (obletnica, POROKA, silvestrovanje,…) je individualna ura prava za vas. Na individualni uri je prisoten posameznik ali en par in plesni učitelj. Pred začetkom izvedbe ure se plesni učitelj dogovori s parom glede plesnega programa, zahtevnosti in ostalih želja. Individualna ura poteka 60 minut, dan in uro dogovorimo vnaprej.

Preplesavanje:

Naučeno znanje je treba tudi utrditi, zato vam nudimo brezplačna mesečna preplesavanja, na katerih je prisoten plesni učitelj, ki vam lahko pomaga pri plesnih korakih in tudi odgovori na vaša vprašanja. Preplesavanja so odprta za vse ljubitelje plesa in niso namenjena zgolj tečajnikom Plesnega studia Novo mesto, zato vabljeni vsi plesni navdušenci.

Delavnice družabnih plesov:

Namenjene so vsem, ki bi radi na hitro obnovili svoje plesno znanje ali pa bi se radi v kratkem času naučili izbrane plese (4 plesi po vaši želji ali našem predlogu). Na delavnicah je lahko prisotnih več parov (največ 4 pari). Delavnice potekajo trikrat po 60 minut, dan in uro izvedbe pa si izberete sami.

Poročni ples:

Namenjen parom, ki bi se radi pripravili na svoj prvi otvoritveni ples. Poskrbimo za vse…od plesnih korakov do glasbe in prisluhnemo vajinim željam. Kako poteka priprava na poročni ples? Uvodni sestanek, kjer poveste lokacijo in čas poroke, skupaj izberemo glasbo…Glede na vajine predhodne plesne znanje bomo pripravili program, koreografijo za vajin ples :)

Iščem soplesalko ali soplesalca:

Vsi tisti, ki bi radi plesali pa nimate plesalke ali plesalca se prijavite na spodnji prijavnici.