Novost v naši plesni šoli je Break dance, ki ga vsi bolj poznamo kot vrtenje na glavi in hrbtu, ples z akrobacijami in podobno. Vendar ni samo to.

Pri Break dance-u gre poleg plesa tudi za kulturo, glasbo, stil oblačenja in dokazovanje. Nekaterim predstavlja tudi način življenja in si zato želijo postati najboljši B-boys in B-girls.

S plesnimi vajami pričnemo prvi teden v SEPTEMBRU, v torek 5.9.2023 po URNIKU!!! :) pred prihodom nujno izpolni SPLETNO PRIJAVNICO, ki jo najdeš pod zavihkom URNIKI / izbrani tečaj …

MALO ZA INFORMACIJO O BREAKINGU:

Izvirno ime za breakdance je breaking & bboying, v medijih pa se je zanj ustalil izraz breakdancing. Razvil se je v začetku sedemdesetih let 20. stoletja v Bronxu skupaj s hip hop kulturo. Breakdance je bil na začetku samo TopRock, šele kasneje se je razvil »footwork«. Pomembni deli breakdancea so tudi battli (bitke), cyphri (krogi) in pa spoštovanje do drugih bboyjev. »Crew« je skupina prijateljev, ki skupaj trenirajo in tekmujejo na prireditvah. Število članov ni omejeno, lahko se med seboj tudi združujejo in s tem postajajo večji ter močnejši. Breakdance se večinoma pleše na breakbeate.

Vrste:
➖Top Rock je začetni ples v breakdanceu, s katerim bboy pokaže svoj stil in svoj smisel za glasbo. Izvaja se ga na nogah, kakor hip-hop.
➖Footwork je ples po tleh samo s premikanjem nog v stilu sixstep threestep…
➖Freeze-i so vsi gibi povezani s stojo in zadržani gibi. pri njih se ustaviš in “zamrzneš”
➖Powermoves so tako imenovani »močni gibi« kot so »headspin« (vrtenje na glavi), »windmill«, »Airtrack«, »Flare«, »Jackhammer«…

2019

2016

2014

2018

2015

2013