Večkratni svetovni prvaki. Mladi, člani, mame. Prinesli so nam Happy Novo mesto, ki ima krepko preko 60 tisoč ogledov. Najbolj zaželene predstave. Do zadnjega kotička napolnjene športne dvorane ob letnih produkcijah. Maturantski plesi in valete. Predvsem pa nasmejan in profesionalen kolektiv, ki ve, kaj hoče in kam gre. Začetki Plesnega studia Novo mesto segajo v leto 2007, ko se je alfa in omega studia Robi Grmek odločil, da poizkusi novo, drugačno zgodbo. Vse svoje izkušnje iz različnih plesnih šol in uspehe na številnih tekmovanjih je unovčil v novi plesni šoli, ki se je od samega začetka zavestno odločila, da bo »street« plese pripeljala v dolenjsko prestolnico. Najprej v majhni dvorani kulturnega doma. Ta je zaradi velikega odziva mladih hitro postala premajhna. Selitev v bivšo Pionirjevo menzo. Večji prostori, večja zgodba. Novi plesi, novi plesni učitelji, nešteto novih uspehov. Kljub temu, da je bil prostor simpatičen, je bil zopet premajhen za vse. V sedmih letih je namreč Plesni studio Novo mesto postal sinonim za vrhunske rezultate in odlično vzgojo mladih. Torej, nova, najlepša dvorana v Bršljinu nasproti Policijske postaje. Izgovorov ni več. Pogoji, ki pristajajo aktualnim večkratnim svetovnim prvakom, so zagotovljeni. :)

Za vsakim uspešnim moškim pa je še toliko bolj posebna boljša polovica. V Robijevem primeru je to Dunja, ki ne le da podpira tri vogale domačije Grmek, podobno uspešna je tudi v Plesnem studiu Novo mesto. In če so njuni prvi skupni koraki neločljivo povezani s plesno dvorano, imata danes to srečo, da je še vedno tako in da skupaj delata to, kar imata rada in sta pri tem tudi noro uspešna.

V prihodnjih letih bomo poskušali za vse mlade iz Novega mesta in okolice pripraviti plesne tečaje, ki ne bodo temeljili le na vrhunskem plesu, temveč tudi na prijateljstvu in kvalitetnem druženju. Naši mladi plesalci naj postanejo zgled vsem tistim, ki so ob prostem času prepuščeni sami sebi in ulici. Naš cilj je omogočiti mladim kvalitetnejše preživljanje prostega časa in jim poleg vrhunskega in kakovostnega plesnega športa približati vrednote, kot so prijateljstvo, druženje, šport in zdrav duh.