Minuli mesec, od 13. do 16.6.2013, se je v Amsterdamu odvijalo evropsko prvenstvo, na katero so se odpravili tudi hip hop plesalci Plesnega studia Novo mesto, domov pa so se vrnili z odličnimi rezultati na evropski ravni.

Prvi tekmovalni dan so plesni parket preizkusile formacije, in sicer velika pionirska formacija Fresh, ki je dosegla 5. mesto, velika formacija člani2 (mame) Miami Fever 3. mesto in mala formacija člani2 (mame) Best of the rest 2.mesto.

V popoldanskem delu tekmovanja sta svoj nastop opravila tudi mladinski par Maša Udovč & Miha Tavčar, s končnim 14. mestom in članski par Maja Gradišar & Andraž Grulja , ki sta pristala na 34.mestu.

Drugi tekmovalni dan so se naši plesalci znova veselili odličij, saj si je mladinska velika formacija JAM v močni konkurenci priplesala 3.mesto.

Nastopili pa so tudi pionirji, ki so z malo skupino dosegli 17.mesto, pionirska para Klara Jordan & Ela Blatnik 49.mesto, ter Lana Livk & Patrick Tisovec 51.mesto.

Sobota je bila tretji tekmovalni dan in tudi tokrat ni manjkalo solz sreče ob doseženih uspehih. Na sporedu so bile namreč članske velike formacije, kjer so naši člani Flip That z odlično izvedenim nastopom postali evropski podprvaki.

Plesali so tudi solisti, med katerimi je, kot edina Slovenka v finalu solo mladink, blestela naša Maša Udovč in na koncu zasedla 5. mesto (izmed 122 tekmovalk), v solo nastopu članov pa Miljan Nojić 9.mesto.

V nedeljo se je tekmovanje zaključilo, a še pred odhodom domov, so naši plesalci znova stali na stopničkah, in sicer članska mala skupina Flip That na 2.mestu, mladinska mala skupina NM-Crew pa je dosegla 10.mesto.

Pred zaključkom sezone se bodo vsi plesalci Plesnega studia Novo mesto predstavili na zaključni poletni produkciji, ki bo v četrtek, 20.6.2013, ob 18.00 uri v Športni dvorani Marof, kamor ste vsi lepo povabljeni, da si v živo ogledate odlične plesne točke.

Vsem plesalcem, njihovim staršem, podpornikom ter sponzorjem-donatorjem izrekam velik HVALA in želim prijetne počitnice, septembra pa se z novimi močmi znova lotimo treniranja, saj se že v oktobru podajamo na svetovno prvenstvo v Kopenhagen.

Plesni studio Novo mesto