V Bršljinu v Novem mestu, v nekdanji Pionirjevi menzi, so konec tedna odprli nove plesne dvorane Plesnega studia Novo mesto in lokala Švic bar. Lokal se neposredno drži plesnih dvoran, zato je tudi mogoče opazovati, kako potekajo plesni treningi.

Prireditev so popestrili plesalci iz TV show-a Slovenija ima talent »ALLTHAT«, ki sicer prihajajo iz Plesne šole Kazina. Prav v Kazini še vedno pleše Robi Grmek, vodja Plesnega studia Novo mesto. Ob tej priložnosti je Robi vsem svojim plesalcem (pionirji, mladinci in hip-hop mame) podelil nagrade za odlične dosežene rezultate v letu 2010, tako na državnem, evropskem kot tudi svetovnem prvenstvu ter se zahvalil vsem, ki so mu doslej pomagali pri uveljavljanju in udejstvovanju Plesnega studia Novo mesto na tekmovanjih. Zahvala je bila v prvi vrsti namenjena plesalcem, njihovim staršem, učiteljem ter Kulturnemu centru Janez Trdina, Javnemu skladu Novo mesto, Gimnaziji Novo mesto.

Na prireditvi je bilo moč zaslediti kar nekaj znanih plesalcev in koreografov (Željko Božič, Azra Selimanović, Mirjam Podobnik, Anže Škrube, Silvestra Perčič, …). Za vrhunec prireditve je poskrbel Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto, ki je prerezal trak in tako uradno odprl plesne dvorane in lokal Švic bar. Druženje je zaključila dolenjska glasbena skupina ALL4PLAY z novo skladbo »Ti možeš sve«. Da je prireditev potekala tekoče pa je poskrbela Ivjana Banič, voditeljica Radia 1.

Sedaj, ko so plesne dvorane končno nared, zadnje dni pred prireditvijo so namreč še opremljali stene z akustičnimi materiali in z novim zvočnim sistemom Aleša Dravinca, lahko rečemo, da je Dolenjska pridobila plesno dvorano z najsodobnejšo tehniko in pogoji dela na najvišji ravni.

lokalno.si Tekst in foto: Andrej Matič