Sem Mojca Vraničar, rojena sem davnega 1970 leta. Sem profesorica športne vzgoje na osnovni šoli Metlika. Sem tudi trenerka modernega tekmovalnega plesa z licenco PZS in ZPVUTS od leta 2006.

Ljubiteljsko sem začela plesati v osnovni šoli pri folklorni skupini Ivan Navratil, nato v srednji šoli v plesni skupini, nadaljevala na Fakulteti za šport, kjer sem usmerjala ples pri dr. Meti Zagorc.

Svoje plesno znanje izpopolnjujem na številnih seminarjih iz različnih področij (folklora, starinski plesi, parni plesi, sodoben ples, fizično gledališče, balet, ples za predšolske otroke,..). Rada plešem in rada poučujem mlade od vrtca do srednje šole, saj me ohranjajo mlado in razigrano.

S Plesnim studiom Novo mesto sem začela sodelovati v šolskem letu 2008/2009  in od takrat poučujem plesni vrtec v otroškem vrtcu v Metliki.

V osnovni šoli Metlika pa poučujem parne plese in show preko projekta Šolski plesni festival. Največ merljivih uspehov sem dosegla z učenci prav v projektu Šolski plesni festival, kjer se vsako leto uvrstimo na državno tekmovanje.

Vidnejši uspehi:

  • 2x smo na državnem tekmovanju v posamezni kategoriji zasedli 2. mesto,
  • 1x smo bili na državnem tekmovanju kot ekipa na 2. mestu.
  • tudi v kategoriji plesnih parov smo 1x na državnem tekmovanju v latinsko ameriških plesih osvojili 3. mesto, v standardnih pa 5. mesto.

Ampak, tekmovanja so stresna. Najrajši imam ure, ko se učimo, plešemo, ustvarjamo, se zabavamo in vidim žar in navdušenje na obrazih otrok. Ko mi na koncu ure rečejo: »Kaj je že konec? Oh, škoda!«

To mi daje elan za delo in veter v moja krila.