Sem Gašper Kavšek, rojen 25. septembra 1991 in s svojimi prvimi plesnimi koraki sem se srečal že v vrtcu. Kot malček sem obiskoval vrtčevski tečaj Plesnega centra Dolenjske, kjer sta me Boris in Mirjana Vovk spoznala z ritmom, plesnimi gibi in plesom v paru.

Svoj talent sem tako razvijal tudi v osnovi šoli, saj sta moja starša opazila, kakšno veselje mi prinaša ples. Tako sta  me že v prvem razredu osnovne šole vpisala v Plesno šolo Urška, kjer nas je Mateja Janičijević skozi spoznavanje zvrsti show plesov naučila javnega nastopanja. Po petih letih sem s show programa prestopil v program družabnih plesov, kjer sem svoje znanje nadgrajeval še nadaljnjih 5 let. Mateja in Boris Janičijević sta mi tako ples predstavila še iz druge perspektive in mi pomagala tudi osvojiti tehniko plesanja v paru. Ples mi je predstavljal način izražanja, poleg tega pa sem se celo osnovno šolo ob njem sproščal, družil in na sploh zabaval.

V tem času mi je bila ponujena tudi priložnost za prvi plesni nastop, ki sem jo z navdušenjem sprejel in so-oblikoval plesni del šolske predstave Blazno resno o šoli, kjer sem lahko združil svojo ljubezen do plesa in svojo željo po nastopanju.

Ker pa brez plesa ne zdržim dolgo, sem v gimnazijskih letih obiskoval začetni tečaj hip hopa pri PSNM. Marko Stamenković me je navdušil nad hip hop gibi in zgodbo, ki jo lahko poveš skozi lyrical hip hop. V meni pa je še vedno tlela tudi ljubezen do latinsko-ameriških ritmov, zato sem svoje plesno znanje nadgradil še z dvema stopnjama tečaja salse, bachate in merengue v organizaciji Društva za glasbeno in plesno kulturo Comparsa.

Na plesnih vajah za svoj maturantski ples sva se z Matejo Avbar, ki me je poučevala, dobro ujela in tako se je začela moja pot poučevanja plesnih tečajev. V PSNM zdaj že 5. leto poučujem tečaje valetantov in maturantov. Na vajah poskušam svoje plesno navdušenje prenesti tudi na njih, jim skušam približati osnovne plesne korake ter poskrbeti, da bodo na plesnem delu svojega nepozabnega osnovnošolskega ali dijaškega večera uživali in se sprostili.

S poučevanjem si zastavljam nove izzive in ohranjam stik s plesom, ki je pomemben del mojega življenja. Še vedno mi ples predstavlja sprostitev in zabavo ob obsežnih študijskih obveznostih. Že samo dejstvo, da ko zaslišim glasbo, ne morem sedeti pri miru, priča o tem, da je ples moja strast, ki e spremlja od malih nog. V bližnji prihodnosti pa bi rad nagradil svoje poučevanje še z udeležbo na izobraževanju za licenco za vaditelja/učitelja plesa PZS in ZPVUTS in s tem dodal piko na »i« veselju do plesa in poučevanja.