Moje ime je Dejan Janc, rojen 4.5.1988 v Novem mestu.

Svojih prvih plesnih korakov se ne spominjam, odkar pomnim se predajam glasbi, plešem. S svojimi petimi leti sem začel obiskovat plesne urice,  vse do osmega leta, ko sem presedlal na latinsko-ameriške in standardne plese, zgolj rekreativno. Do trinajstega leta sem vztrajal pri plesih v paru, potem pa sem se odločil, da je čas za preskok na nekaj drugačnega.

Naslednje leto sem se vpisal na tečaje hip hopa v Novo mesto in tam vztrajal eno leto.

Po 2 letni pavzi od plesa, mi ni dalo več miru in sem se ponovno vpisal na hip hop k Robiju Grmeku. Že naslednje leto smo se z malo formacijo hip hop člani, udeležili državnega tekmovanja in osvojili takrat odlično 4.mesto. Čez dve leti smo spet zbrali pogum in se s prenovljeno zasedbo ponovno udeležili državnega tekmovanja, takrat v odlični konkurenci 6.mesto. V naslednjih letih se državnih tekmovanj nisem udeležil, smo pa svoje plesne veščine prikazali na različni občinskih in regijskih proslavah, podelitvah, prireditvah, koncertih,…

Velik preskok, menjava trenerja in ponovna udeležba na državnem tekmovanju v veliki hip hop članski formaciji, ko smo zasedli odlično 3.mesto pod taktirko Marka Stamenkoviča, ki ga niti najmanj nismo pričakovali, saj je bila za Plesni studio to prva članska formacija v hip hopu. Istega leta smo se udeležili še evropskega in svetovnega prvenstva. Novo leto, okrepljena in dodelana zasedba ter ponovna udeležba državnega prvenstva. Velika hip hop članska formacija 2.mesto in mala članska ravno tako 2.mesto. Istega leta smo odšli še na evropsko prvenstvo v Amsterdam, kjer smo v obeh disciplinah osvojili 2.mesto. In še moje zadnje tekmovanje, svetovno prvenstvo v Bochumu, kjer smo v obeh kategorijah osvojili 3.mesto. Moja tekmovalna kariera se je takrat, pri 24-ih zaključila.

Ob vseh treningih sem našel čas tudi za poučevanje. Na začetku, pri mojih 18-ih valete in družabni plesi, katere poučujem še danes. Velik preskok je bilo leto 2010, ko smo s Plesnim studiem pričeli s tečaji za maturante, le-te še vedno uspešno vodimo.

Ob priliki, priskočim na pomoč tudi pri poučevanju hip hop članov 2 oz. hip hop mame.

Zakaj ples? Lahko ob glasbi sploh stojiš ali sediš pri miru? No, zato! Ob glasbi in plesu lahko pozabim na vse, spoznaš nove prijatelje, samega sebe in se imaš »lušno«. V čast pa mi je tudi, da lahko svoje znanje delim tudi z ostalimi.