S plesom sem se prvič srečal ob zaključku osnovne šole na plesnem tečaju, ki ga je vodil Boris Vovk. Najine poti so se zopet križale, ko sem se udeležil plesnih tečajev nekaj let kasneje. Tekmovalno žilico v meni je prebudilo sodelovanje na tekmovanju rekreativnih plesnih parov v Mariboru. Vključil sem se sprva v naprednejši plesni tečaj in čez nekaj mesecev v skupino športnih plesalcev v plesnem klubu Fredi v Ljubljani. Pod budnim očesom Fredija in Daniele sme pričel tekmovalno pot v kategoriji seniorjev. Njima se lahko zahvalim, da sta mi približala in me navdušila za nadaljevanje plesne kariere plesnega učitelja nekaj let kasneje.
 
Pričelo se je zelo zanimivo in nikoli dolgočasno obdobje mojega življenja, ki večkrat tedensko potekalo na relaciji Novo mesto – Ljubljana. Dostikrat so ob vikendih tekme pričarale vso tisto lepo plesno pravljico, o kateri marsikdo sanja. Spoznal sem veliko čudovitih ljudi, ki so mi vedno znova vlili dodatno motivacijo za kar naporen tempo življenja, ki so ga krojili: treningi, služba in ostale obveznosti. A ker se vsaka zgodba enkrat konča, se je tudi moja tekmovalna plesna zgodba. Pred koncem tekmovalne kariere sem se vpisal na plesno izobraževanje v okviru Plesne zveze in ga tudi uspešno končal. Takoj sem pričel s poučevanjem bodočih tekmovalnih parov v okviru Plesnega centra Dolenjske.
 
V letu 2015 sem se pridružil ekipi Plesnega studia Novo mesto, kjer poučujem standardne in latinsko – ameriške plese.
Delo z mladimi me veseli in izpolnjuje. Veseli me, ko jih lahko kaj novega naučim in hkrati se tudi sam učim kaj od njih. Veliko mi pomeni prizadevno delo mladih in posledično uspeh na plesnem parketu. Verjamem, da trdo delo in primeren odnos zagotovo pripeljeta do rezultatov.

Dosežki

  • večkratni državni prvak v standardnih, latinsko – ameriških plesih in v kombinaciji