Kjer je volja je tudi moč. Novo mesto doživlja preporod. Letošnjo Ulično četvorko je sinhrono in ubrano zaplesalo 1040 maturantov in devetošolcev na Novem trgu. Leto 2018 bo zapisano kot leto združitve, saj se letos ni plesalo na dveh lokacijah.

Plesni studi Novo mesto in Plesni center Dolenjske sta tako pripravila pravi plesni spektakel, tako kot se spodobi za Novo mesto. Nikar ne gre pozabiti, da se je ideja o ulični četvorki pravzaprav rodila v Novem mestu.

Po več letih razdeljenega plesa, na dveh novomeških trgih, je letos zaplesalo 820 maturantov iz vseh novomeških srednjih šol (Gimnazija Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Srednja strojna šola, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Srednja kmetijska šola in biotehniška gimnazija) in 220 devetošolcev iz sedmih osnovnih šol (OŠ Drska, OŠ Grm, OŠ Brusnice, OŠ Škocjan, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Mokronog, OŠ Tržišče). Ubrano so zaplesali poleg četvorke še angleški valček, cha cha, mambo, jive ter techno swinng in disco fox.

Novomeške plesalke in plesalce je nagovoril tudi župan MO Novo mesto, g. Gregor Macedoni. Vse prisotne je nagovorila tudi ravnateljica novomeške gimnazija, prof. Mojca Lukšič in direktor Šolskega centra Novo mesto, g. Štefan David.

Ulično četvorko je tako v 22 slovenskih mestih in več evropskih mestih zaplesalo skupaj več kot 25.000 plesalcev. To je pravi praznik za maturante, saj takrat tudi zaključijo svojo srednješolsko pot. V slovo srednji šoli pa ubrano zaplešejo. Kot vsako leto do sedaj je naše glavno vodilo to, da se lahko zabavamo brez alkohola in da je ples zares del našega kulturnega izročila.

PSNM