Dragi prijatelji plesa,

verjamemo, da veste, da lahko vsak državljan RS do 1% svoje dohodnine po svoji volji nameni dobrodelnim, kulturnim in športnim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu. V kolikor tega ne nameni, se njegova dohodnina vrne v proračun RS.

Od leta 2015 smo tudi ŠKD Plesnem studiu Novo mesto ena izmed organizacij, ki delujejo v javnem interesu. Zato lahko majhen delež dohodnine, ki ga sicer plačujete državi, namenite financiranju našega društva.

Zakaj bi več miljonov eurov, ki jih lahko dobijo organizacije kot je naše društvo potovalo nazaj v državni proračun?

Naprošamo vas, da to naredite v dobro našega društva, tako da izpolnite spodnji obrazec.

Le tega lahko:

Upam, da ste razumeli, da del vaše dohodnine ne bo šel iz vašega žepa, torej po vaši odločitvi iz državne blagajne.

Tudi tisti, ki ste v preteklosti svoj delež dohodnine že oddali za navedene namene, lahko z izpolnitvijo in oddaji priloženega obrazca svojo odločitev SPREMENITE.

Za podpis in oddajo obrazca ne potrebujete digitalnega potrdila, saj le tega nadomesti napredni elektronski podpis! Tako lahko to storite na kateri koli elektronski napravi kar od doma.

Pri tem naj poudarimo, da postopek traja samo 3 minute. Izpostavimo pa, da donacije izbrano društvo/zveza na podlagi oddanega obrazca prejema vsako leto, dokler ste kot oseba zavezani plačevati dohodnino oziroma dokler zahtevka za namenitev dela dohodnine ne izpolnite za katero drugo društvo.

Lepo vas prosimo, da našo prošnjo posredujete naprej, vašim prijateljem, sorodnikom ter poslovnim partnerjem, ki bi nam želeli olajšati in pomagati pri razvoju našega plesa.

 

Hvala za vašo podporo,
Robi Grmek
ŠKD Plesni studio NM