Novi odloki vlade glede omejevanja zbiranja (posodobitev 1)
Situacija glede korona virusa se iz dneva v dan spreminja in v veljavo stopajo novi odloki. Tako je od petka dalje prepovedano zbiranje več kot 10 oseb, na žalost zaenkrat brez izjem.

NIJZ je izdal začasno dovoljenje, da se zbiranja do 50 oseb, za izjeme, ki so bile dovoljene po prejšnjem odloku, lahko izvajajo do vključno torka, 13.10.2020, zato treningi v ponedeljek in torek potekajo po dosedanjih urnikih in pravilih.

Pričakuje se namreč, da se bodo glede športa uredile določene spremembe in bo vseeno mogoče ob upoštevanju priporočil izvajati določene vadbe z več kot 10 oseb, katere in pod kakšnimi pogoji pa bomo videli.

Situacijo spremljamo in jo jemljemo resno, a kljub temu smo tako kot večina športne javnosti v Sloveniji mnenja, da je potrebno ohranjati športne programe za otroke in mladostnike čim dlje oziroma dokler res ne bodo z odloki popolnoma prepovedane.

S tem namenom smo se včeraj že dogovorili za morebitna ukrepanja in izvajanje treningov ob različnih situacijah (prilagoditev skupin z več termini, video treningi…), ki vam jih bomo predstavili ob morebitno sprejetih novih ukrepih. Skupaj s trenerji se bomo trudili, da ostanemo s plesom in treningi povezani čim dlje časa.

Ob tej priložnosti vas lepo prosimo, da se vsi vadeči držijo navodil o preprečevanju okužbe, prav tako pa prosimo, da se starši čim manj zadržujete v prostorih kluba.

O vseh morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

Ostanite zdravi in lep pozdrav! Ekipa PSNM