Splošni pogoji spletne trgovine PSNM

Spletna stran in trgovina PSNM je interaktivno spletno mesto, kjer boste našli izdelke z blagovno znamko PSNM. Za zadovoljne stranke skrbimo z ažurnim vnosom informacij, stalno razpoložljivostjo za pojasnila in pomoč pri izbiri, nakupu in z informacijami po nakupu.

Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poskušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov na spletnem mestu. Hkrati si pridržuje pravico, da spreminja vsebino spletnega mesta ali preneha z njegovim dopolnjevanjem, brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nobenih odgovornosti za ponovno obnovo spletnega mesta. Prav tako lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli in brez obvestila spremeni izdelke ali cene, opisane na tem spletnem mestu. Lastnik spletnega mesta ne prevzame odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta. Ponudnik vsebin ne odgovarja za vsebino objavljeno na spletnih straneh plesnistudio-nm.com, katere avtorji so uporabniki te spletne strani. Pred uporabo podatkov s spletnega mesta preverite točnost informacij v podjetju.

Splošni pogoji poslovanja

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa Plesni studio, Robert Grmek, s.p., ki je hkrati ponudnik izdelkov in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.

 • Polni naziv: Plesni studio Robert Grmek s.p.
 • Naslov: Kočevarjeva 9, 8000 Novo mesto
 • Davčna številka: SI 48675288
 • Matična številka: 3229858000
 • E-pošta: info@plesnistudio-nm.com
 • Telefon: 041 348 667
 • TRR: SI56 6100 0001 1752 673

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine PSNM, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

S tem, ko uporabljate spletno trgovino PSNM, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zaveže pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. Podatke o podjetju Plesni studio NM, Robert Grmek s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka).
 2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon).
 3. Bistvene lastnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).
 4. Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu je dostopen v razumljivem roku).
 5. Pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave).
 6. Cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve.
 7. Način plačila in dostave.
 8. Časovno veljavnost ponudbe.
 9. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.
 10. Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Cene

Vse cene v spletni trgovini PSNM so navedene v EUR in vsebujejo 22% DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ponudba velja do preklica. Popusti in druge akcije se praviloma ne seštevajo.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo podjetje kupcu omogočilo odstop od nakupa.

Način plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje oblike plačila:

 1. Plačilo po povzetju Znesek kupnine in poštnine poravnate ob prevzemu paketa.
 2. Plačilo po predračunu na račun Plesnega studia Robert Grmek s.p. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete v elektronski pošti po oddaji naročila. Naročilo je rezervirano do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavljamo več.

Izdaja računa

Po odpremi naročenih artiklov prodajalec kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema ali pri plačilu po povzetju, prejme kupec račun v fizični obliki ali po e-mailu (odvisno od vrste plačila).

Dostava in poštnina

Vsako oddano naročilo bomo obravnavali še isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili. Po potrditvi naročila bo paket od 2 do 5 delovnih dni (odvisno od zaloge), odposlan oz. pripravljen za prevzem. V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, spletna trgovina PSNM obvesti kupca.

Kupec je ob kupnini za naročene izdelke dolžan poravnati še stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen pri naročilu posameznih artiklov, ki imajo ob opisu opombo: »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava«.

Partner za dostavo pošiljk je POŠTA SLOVENIJE, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Poštnina za vse pakete znaša 3,50€, pri nakupu 50€ in več poštnino krije prodajalec.

Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

Naročilo blaga in postopek nakupa

Kupec lahko želeno blago naroči z nakupom v spletni trgovini. Za nakup v spletni trgovini registracija ni potrebna. Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefon) in izbor dostave (osebni prevzem, dostava po pošti). Kupec ima pred potrditvijo naročila možnost pregledati naročilo in vnesti popravke glede izbranih izdelkov in količine izbranih izdelkov. Po potrditvi nakupa pa lahko kupec popravke naročila uredi z obvestilom po elektronski pošti vendar le do trenutka, ko je blago odposlano.

Postopek nakupa:

 1. Kupec v ponudbi spletne prodajalne izbere želen artikel in količino in izbiro potrdi s klikom na gumb »dodaj v košarico«. V primeru nakupa več različnih artiklov, se postopek pri vsakem artiklu ponovi. Ko je zbiranje artiklov končano, ima kupec na voljo pregled povzetka naročila. Po pregledu vsebine naročila izbiro potrdi s klikom na gumb »zaključi z nakupovanjem«. Aplikacija bo od uporabnika zahtevala vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov). Po opravljenem vpisu, se postopek nakupa zaključi z izbiro načina dostave in plačila ter klikom na gumb »potrdi naročilo«.
 2. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tem koraku ima kupec ponovno možnost pregledati vsebino naročila. Za primer napak pri nakupu ima kupec na voljo tudi možnost preklica naročila. Kupec lahko prekliče naročilo v roku 1 ure po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu. V primeru preklica po elektronski pošti je v sporočilu potrebno obvezno navedite navesti naslednje podatke: v naslovu sporočila: Preklic naročila; v vsebini sporočila pa: a) ime izdelka b) ime in priimek kupca c) naslov kupca ter d) telefon
 3. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo pri prodajalcu. Prodajalec po prejemu preveri zalogo naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ob potrditvi naročila prodajalec obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Če je blago na zalogi prodajalec v roku 3 – 5 delovnih dni blago primerno zapakira in odpošlje paket naslovniku. Skupaj z naročenim blagom kupec prejme tudi račun.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v skladu z zakonodajo v 14. dneh po prejemu blaga prodajalcu pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v nepoškodovani originalni embalaži in v nespremenjeni količini ter z računom.

Odstop od naročila kupec pošlje po elektronski pošti na naslov info@plesnistduio-nm.com

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma oz. najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti po pošti na naslov prodajalca Plesni studio NM, Robert Grmek s.p., Kočevarjeva 9, 8000 Novo mesto.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopite, morate blago vrniti v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe na naš naslov. Šteje se, da ste pravočasno vrnili blago če ga pošljete pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Izdelke morate vrniti nepoškodovane v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži z računom poškodovanih izdelkov, izdelkov v spremenjeni količini in izdelkov v neoriginalni ali poškodovani embalaži ni mogoče vrniti. Izdelke vrnite kot paketno pošiljko in ne kot pismo. Izdelkom, ki se vračajo, mora biti priložena kopija računa veseli bomo pa tudi če nam izpolnite obrazec za vračilo blaga, na zadnji strani računa, da bomo hitreje izvedli celoten postopek. V primeru odstopa od pogodbe, krijete le stroške vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Če ste naročeno blago že plačali, vam bomo vrnili vsa prejeta plačila, ki ste jih opravili zaradi naročila najkasneje v 14. dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. do prevzema vrnjenega blaga ali dokler nam ne predložite dokazila, da ste blago poslal nazaj. Prejeta plačila vam bomo vrnili na vaš TRR (osebni račun). V primeru, da se odločite za takšen način vračila, prosimo da nam sporočite številko osebnega računa.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Reklamacija/Stvarna napaka

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je le tega dostavil poškodovanega, oziroma storitev ni bila opravljena ali pa je bila opravljena neskladno z dogovorom in popravilo ni možno). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine PSNM omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Ponudnik Plesni studio NM, Robert Grmek s.p., Kočevarjeva 9, Novo mesto si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ni priloženega računa,
 • če je vrnjen izdelek poškodovan,
 • če je uporabnik izdelek ali storitev neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

Popusti

V spletni trgovini PSNM lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popusti se ne seštevajo med seboj s popusti osvojenih v nagradnih igrah, bonih in kartončkih s popustom. Popuste ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. Če kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Bonov s popusti, osvojenimi v nagradnih igrah in kartončkov s popusti, ni možno uveljavljati na izdelke po naročilu, prav tako na izdelke po naročilu ne veljajo popusti in znižanja.

Pridržujemo si pravico glede napak pri objavah popustov. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se nanašajo na razprodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

Nagradne igre

Splošne določbe. Plesni studio NM (v nadaljevanju organizator ) občasno priredi nagradno igro, namenjeno vsem oboževalcem PSNM na družabnem omrežju Facebook ali Instagram. Nagradne igre potekajo v obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi nagradne igre. Nagrade so lahko različni izdelki, boni za popuste ali paketki presenečenja. Nagrade izbira organizator sam. Na izbiro nagrade udeleženci nagradne igre ali nagrajenci ne morejo vplivati, razen če je s strani organizatorja navedeno drugače. V nagradni igri lahko sodelujejo vsi oboževalci PSNM na različnih družabnih omrežjih. S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena ter fotografije s podelitve nagrade. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let. Način sodelovanja v nagradni igri. Nagradne igre imajo lahko različna pravila in pogoje sodelovanja. Za sodelovanje v nagradni igri je treba upoštevati napisana pravila o sodelovanju. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja. Prevzem nagrade Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri. Skladno z Zakonom o dohodnini – (ZDoh-2) (Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB7 ter Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2), Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB4) mora nagrajenec za prevzem nagrade posredovati podjetju Plesni studio NM,Robert Grmeks.p. podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 7 dni si organizator pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati. Organizator izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu in na spletnem mestu plesnistudio-nm.com. Rok za žreb in javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri. Odgovornost organizatorja. Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, umakne z zida Facebook, Instagram in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na tej Facebook strani. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami. Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za: (ne)delovanje družabne spletne mreže družanih omrežij (Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri. Organizator si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Organizator si pridrži pravico, da se o sumu odloča sam in sam presodi sumljivo situacijo. Nagradne igre prirejene v sodelovanju z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi. Če bi zasledili, da gre za kakršne koli goljufije in neupravičeno prirejanje nagradne igre v našem imenu, nam to sporočite na mail info@plesnistudio-nm.com in primerno bomo ukrepali.

Intelektualna lastnina

Spletno mesto Plesni studio NM je last Roberta Grmeka in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima Robert Grmek edini pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopanja do spletnega mesta Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja Roberta Grmeka. Uporaba blagovne znamke lastnika spletnega mesta je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@plesnistudio-nm.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Plesni studio NM si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Naše poslanstvo so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Če odgovora na vaše vprašanje tu ni, ga pošljite na info@plesnistudio-nm.com. Vedno pa sem vam na voljo tudi na elektronski pošti info@plesnistudio-nm.com, kjer vam bomo z veseljem pomagali razrešiti dvome in vprašanja.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi iz 32. člena ZIsRPS podjetje Plesni studio NM, Robert Grmek s.p. ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Plesni studio NM, Robert Grmek s.p. kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.