Sem Nina Zadravec, rojena v 9. 7. 1985 v Ljubljani, in ples je od nekdaj del mojega življenja.

Pri petih letih sem začela plesati pri plesni šoli Kazina pri programu za vrtičkarje imenovanem Mala Kazina.  Že naslednje leto me je pod svoje okrilje vzela Mirjam Podobnik, koreografinja in trenerka jazz baleta. Takrat me je ples zasvojil.

Državna tekmovanja sem začela obiskovati pri sedmih z veliko show dance formacijo. Pri devetih sem začela s tekmami in vajami stepa, prvi dve leti pod mentorstvom Mojce Uršič, nato Mitje Popovskega.

Obiskovanje državnih prvenstev v pionirski konkurenci je bilo uspešno, saj so se naslovi državnih prvakov začeli že takrat. Pri prestopu v mladinsko starostno skupino smo bili prav tako uspešni, ter naslovom državnih prvakov dodali še naslov svetovnih prvakov, tako v show dance-u kot stepu. Kot mladinka sem prav tako uspešno začela tekmovati v step malih skupinah.

V članski starostni skupini sem začela tekmovati še v show dance mali skupini, s katero smo že prvo leto pri članih osvojile naslov državnih prvakinj, ter tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Istega leta smo na svetovnem kot na državnem prvenstvu osvojili zlato  z malo step skupino, ter veliko step skupino.

Moje zadnje tekmovalno leto je bilo pri mojih sedemnajstih. Kljub temu, da smo v vseh disciplinah na državnem prvenstvu osvojili zlato, ter bili zlati tudi v veliki show formaciji na svetovnem prvenstvu, se tekmovanj nismo več udeležili.

Naslednjih nekaj let sem posvetila plesnim nastopom v Sloveniji in tujini, nato pa ples odrinila na stranski tir.

Po nekaj letnem plesnem premoru, ter selitvi v Novo mesto, sem začela pomagati v  Plesnem studio novo mesto, sprva zgolj administrativno, kasneje tudi plesno.

Sedaj drugo leto poučujem program za vrtičkarje – Pleni vrtec – v več okoliških vrtcih, animiram praznovanja rojstnih dni, ter učim začetni program jazz baleta za pionirje.

Dosežki

  • V desetletni tekmovalni karieri se je nabralo 16 zlatih odličij iz Dp-jev, ter 6 zlatih odličij iz Sp-jev.