Športno kulturno društvo Plesni studio Novo mesto (ŠKD Plesni studio NM) je bilo ustanovljeno v juniju 2007. Vodja Plesnega studia NM Robi Grmek je pred tem 9 let uspešno tekmoval in učil pri Plesnem Društvu Pan iz Dolenjskih toplic.

Ustanovitelj ŠKD Plesni studio NM, Robi Grmek, je vrsto let član plesne hip hop skupine KAZINA, ki sodi v sam svetovni vrh plesnih show skupin. Hip hop skupina Kazina, katere aktivni član je tudi Robi, je že tirikratni SVETOVNI in trikratni EVROPSKI PRVAK v show hip hop plesih.

Robi je hkrati tekmoval tudi v akrobatskem rock’n’roll-u za Plesno šolo Pan iz Dolenjskih toplic. S svojo soplesalko Uršo Štrucelj sta v letih od 1999 do 2003 dosegla vrhunske rezultate.

ŠKD Plesni studio NM se ukvarja s poučevanjem vseh plesnih zvrsti. Aktivni smo predvsem pri plesni vzgoji predšolskih in osnovnošolskih otrok, učimo tudi show plese. Najuspešnejši smo pri vzgoji plesalcev hip hop-a, pod vodstvom Robija Grmeka.

V prihodnjih letih bomo poskušali za vse mlade iz Novega mesta in okolice pripraviti plesne tečaje, ki ne bodo temeljili le navrhunskem plesu, temveč tudi na prijateljstvu in kvalitetnem druženju. Naši mladi plesalci naj postanejo zgled vsem tistim, ki so ob prostem času prepuščeni sami sebi in ulici. Naš cilj je omogočiti mladim kvalitetnejše preživljanje prostega časa in jim poleg vrhunskega in kakovostnega plesnega športa približati vrednote kot so prijateljstvo, druženje, šport in zdrav duh.