Družabni in športni plesi

Domov/Plesni tečaji/Družabni in športni plesi
Družabni in športni plesi 2017-01-24T13:09:40+01:00

Tečaji družabnih plesov (vseh oblik) so namenjeni posameznikom in parom, ki bi si želeli naučiti plesati, izpopolniti ali na hitro obnoviti plesno znanje. Ples je odlična rekreacija za vse ljudi vseh starostnih obdobij. Ker pa so tovrstna srečanja predvsem zabavna, vam obljubljamo obilico zabave.

DRUŽABNI PLESI:

Družabne plese tvorijo standardni plesi (angleški valček, tango, dunajski valček, počasni in hitri foxtrot), latinsko-ameriški plesi (samba, rumba, čačača) in sving plesi (jive, salsa, tehno swing…). Podlaga vsem plesnim tečajem družabnega plesa je svetovni plesni program. 1, 2 in 3 stopnjo ob nedeljah vodita v paru Mateja Avbar in Dejan Janc 🙂 . 1 stopnjo ob četrtkih vodita v paru Katja Žigante in Rado Trifković 🙂

1. stopnja je namenjena vsem začetnikom, ki bi se radi naučili plesati. Na prvi stopnji se naučimo osnovne elemente, katere povežemo v koreografije, s katerimi lahko že odplešemo na vsaki plesni prireditvi. Poleg tega se naučimo plesnega bontona in pravilnega plesanja po glasbi.

2. stopnja je namenjena vsem, ki so že opravili 1. stopnjo ali imajo predhono plesno znanje. V 2. stopnji se učimo nove elemente, ki jih dodajajmo v že znane koreografije. Na tej stopnji je tudi večji poudarek na tehnični izvedbi elementov.

3. stopnja je nadgradnja 2. stopnje. Namenjena je vsem, ki so končali 2. stopnjo ali imajo že bogate plesne izkušnje. Na 3. stopnji se učimo novih in malce težjih elementov in koreografij, večji poudarek je tudi na tehnični izvedbi. Pari na tej stopnji so zmožni povezovati različne elemente med seboj.

4. stopnja je nadgradnja predhodnih stopenj in je namenjena vsem, ki bi želeli nekaj več od plesa na rekreativnem nivoju. Spoznavali bomo tehnike plesa, ki vam bodo omogočale enostavnejše in bolj učinkovitejše plesanje. Srečanja bodo potekala enkrat tedensko pod vodstvom plesnega učitelja Alberta Zorka 🙂
 

OBVESTILO:  Z NOVIM, 3. ciklusom družabnih plesov pričnemo v NEDELJO 5.2.17 in v ČETRTEK 9.2.17 po urniku 🙂

Program DRUŽABNIH PLESOV izvajamo tudi v več krajih na Dolenjskem in v Beli krajini.

  • ČRNOMELJ, Lokacija: Srednja šola Črnomelj (jedilnica), ob Torkih. S 2. ciklusom družabnih plesov pričnemo v torek, 24.1.17 ob 18.30 nadaljevalni 1 tečaj in ob 20.00 nadaljevalni 2 tečaj v Srednji šoli Črnomelj.
  • ŠENTRUPERTTREBNJE prva vaja torek 4.10.16, Lokacija: gostilna FRELIH, Ob 18.00 uri 1. stopnja in ob 19.30 uri 2. stopnja (Prva vaja bo združena. Za naslednje vaje se dogovorimo).

(lahko pa tudi predlagate, kje bi še želeli plesati in pridemo :)) Za več informacij pokličite.

Individualne ure:

Namenjene so posameznikom ali parom in njihovim plesnim željam. Če želite dopolniti svoje plesno znanje z novimi elementi, izboljšati plesno tehniko ali se pripraviti na vaš dogodek (obletnica, POROKA, silvestrovanje,…) je individualna ura prava za vas. Na individualni uri je prisoten posameznik ali en par in plesni učitelj. Pred začetkom izvedbe ure se plesni učitelj dogovori s parom glede plesnega programa, zahtevnosti in ostalih želja. Individualna ura poteka 60 minut, dan in uro dogovorimo vnaprej.

Preplesavanje:

Naučeno znanje je treba tudi utrditi, zato vam nudimo brezplačna mesečna preplesavanja, na katerih je prisoten plesni učitelj, ki vam lahko pomaga pri plesnih korakih in tudi odgovori na vaša vprašanja. Preplesavanja so odprta za vse ljubitelje plesa in niso namenjena zgolj tečajnikom Plesnega studia Novo mesto, zato vabljeni vsi plesni navdušenci.

Delavnice družabnih plesov:

Namenjene so vsem, ki bi radi na hitro obnovili svoje plesno znanje ali pa bi se radi v kratkem času naučili izbrane plese (4 plesi po vaši želji ali našem predlogu). Na delavnicah je lahko prisotnih več parov (največ 4 pari). Delavnice potekajo trikrat po 60 minut, dan in uro izvedbe pa si izberete sami.

ŠPORTNI PLESI:

Kot že samo ime pove, vsebujejo elemente športa in umetnosti (plesa).
Delimo jih v dve skupini:
  • standardni plesi (angleški valček, tango, dunajski valček, slowfox in quickstep)
  • latinskoameriški plesi (samba, cha cha, rumba, paso doble in jive)
Namenjen je vsem, ki od plesa želijo nekaj več in se lahko predstavijo na raznih prireditvah, proslavah in seveda na plesnih tekmovanjih. V začetku so to tekmovanja v Slovenski plesni ligi, kasneje, ko si naberemo več znanja in tekmovalnih izkušenj, pa državna in mednarodna tekmovanja.
 
Začetniki bodo na treningih, ki potekajo dvakrat tedensko spoznali osnovne korake in figure ter svoje prve kombinacije. Po tej fazi sledi učenje bolj zahtevnih figur in kombinacij. Za vse organiziramo tudi druge dejavnosti, ki so namenjene dodatnemu znanju plesa in vsem drugim aktivnostim, ki so pri plesu pomembne. Treningi bodo potekali dvakrat tedensko pod vodstvom plesnega učitelja Alberta Zorka in Blaža Pocija 🙂

OBVESTILO: Treningi se pričnejo v ponedeljek, 5.9. od 16:00 do 18:00.

Za udeležbo pri tečaju je potrebno izpolniti prijavnico in pristopno izjavo. Prijavnico in pristopno izjavo prosimo natisnite obojestransko.